flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Основні завдання структурних підрозділів територіального управління

24 квітня 2024, 11:01

Основні завдання структурних підрозділів

територіального управління

Територіальне управління розташоване за адресою: місто Вінниця, вул. Радіона Скалецького, 17.

У територіальному управлінні працює 21 державний службовець. Усі працівники управління мають повну вищу освіту (рівень спеціаліста та магістра). Двоє осіб мають освіту Магістра державного управління. Начальник управління – кандидат юридичних наук та має почесне звання Заслуженого юриста України.

Переважна більшість працівників територіального управління мають стаж державної служби більше 10 років, з них двоє працівників  працюють на державній службі понад 20 років, а начальник управління Василь Білик – понад 25 років.

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області складається з таких структурних підрозділів:

Відділ планово–фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності.

Основними завданнями відділу є ведення бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності територіального управління, місцевих загальних судів Вінницької області, планування видатків на придбання товарів, робіт та послуг; формування фінансової та бюджетної звітності; фінансування будівництва і ремонту будинків та приміщень місцевих судів, їх технічне оснащення відповідно до вимог законодавства.

Сектор по роботі з персоналом.

Основними завданнями служби управління персоналом є: реалізація державної політики з питань управління персоналом у територіальному управлінні та місцевих судах Вінницької області; добір персоналу в територіальному управлінні, на посади керівників і заступників керівників апаратів місцевих судів Вінницької області та надання практичної допомоги з питань добору персоналу в апаратах місцевих судів Вінницької області; організаційно-методичне керівництво та контроль за роботою з персоналом у територіальному управлінні та місцевих судах Вінницької області.

Сектор організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики.

Основними завдання сектору є: організаційне забезпечення діяльності місцевих судів, з метою створення належних умов для їх функціонування, організація роботи з ведення судової статистики, діловодства та архіву у місцевих судах Вінницької області; формування та подання до Державної судової адміністрації України звітів про роботу місцевих загальних судів Вінницької області з розгляду справ та матеріалів; та подання до Державної судової адміністрації України звітів про роботу місцевих загальних судів Вінницької області з розгляду справ та матеріалів.

Юридичний сектор.

Основним завданням юридичного сектору є здійснення правового забезпечення діяльності територіального управління. Юридичний сектор організовує правову роботу, спрямовану на правильне застосування, неухильне додержання та беззастережне виконання вимог актів законодавства, інших нормативно-правових актів Державної судової адміністрації України та територіального управління; перевіряє відповідність законодавству проектів наказів, інших актів, що подаються на підпис керівництву територіального управління; організовує претензійну та веде позовну роботу; представляє у встановленому законодавством порядку інтереси Державної судової адміністрації України та територіального управління у судах загальної юрисдикції, органах державної влади, на підприємствах, в установах, організаціях; проводить роботу, пов’язану з підвищенням рівня правових знань працівників управління, інформує про нове законодавство, роз’яснення практики застосування законодавства, надання консультацій з правових питань.

Сектор з питань управління об’єктами державного майна.

Основними завданнями сектору з питань управління об'єктами державного майна є: реалізація державної політики з питань управління об'єктами державного майна в територіальному управлінні; забезпечення здійснення керівником державної служби територіального управління своїх уповноважень з питань створення належних умов для діяльності судів, суддів та забезпечення роботи органів суддівського самоврядування; організаційне (матеріально-технічне) забезпечення діяльності територіального управління та місцевих загальних судів Вінницької області.

Заходи, що вживалися Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Вінницькій області в частині міжнародного співробітництва.

У територіальному управлінні 22 січня 2016 року відбулася зустріч керівництва територіального управління з групою спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у м. Чернівці, сфера координації якого розповсюджується й на Вінницьку область.

Начальник управління Василь Білик, його заступник Олег Кислиця та завідувач сектору Ніна Колодько з представниками місії, до якої увійшли пан Петер Фачковец (Словаччина), пан Матті Ууртамо (Фінляндія) та пані Марина Павел (Україна, перекладач), обговорили питання  у сфері забезпечення рівного доступу громадян до правосуддя та статистичні показники діяльності місцевих загальних судів Вінницької області.

СММ ОБСЄ була розгорнута у відповідності до прохання Уряду України до ОБСЄ та консенсусної домовленості усіх 57 держав учасників ОБСЄ. Згідно мандату місії, її представники працюють у десяти областях України. Спостерігачі покликані сприяти зменшенню напруження, становленню миру, стабільності та безпеки. Як повідомив пан Петер, метою зустрічі у територіальному управлінні є моніторинг рівня забезпечення доступу громадян до суду та стану розгляду справ (кримінальних проваджень), пов’язаних з насильством у сім’ї, незаконним поводженням зі зброєю та тероризмом.

По завершенню зустрічі представники місії подякували за увагу та висловили переконання в тому, що такий діалог був корисним для обох сторін даного візиту, висловили сподівання щодо подальшої співпраці.