flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмету закупівлі(реконструкція)

17 жовтня 2023, 15:00

11 жовтня 2023 року  оголошено відкриті торги з особливостями за ДК 021:2015: 45300000-0 — Будівельно-монтажні роботи «Реконструкція будівлі Шаргородського районного суду по вулиці Героїв Майдану, 272Т в місті Шаргород». Коригування».

Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-10-11-014175-a

Очікувана вартість: 3 499 100,00 грн. передбачена кошторисним розрахунком відповідно до дефектного акту та відповідає кошторисним призначенням.

Обгрунтування проведення процедури відкриті торги з особливостями: (на виконання постанови №710 від 11 жовтня 2016р.)

  1. Незадовільні умови праці для працівників суду: Працівники апарату суду працюють в орендованоу приміщенні, яке перебуває у близькому до аварійного стану, у тісних кабінетах, які не відповідають санітарним нормам та мають недостатню площу. Це негативно впливає на їхню продуктивність та здоров'я.
  2. Необхідність адаптації приміщення для роботи суду: Приміщення не відповідає вимогам для здійснення судових процедур та забезпечення комфортних умов для учасників судових процесів.
  3. Відсутність необхідних приміщень та залів для роботи суду: Відсутність кабінетів для прокурорів, присяжних та адвокатів, а також неадекватна кількість залів судових засідань ускладнює процес судочинства та порушує строки розгляду справ.
  4. Технічні та інженерні проблеми: Стан фундаменту, фасаду та інженерних мереж потребують негайного ремонту, щоб забезпечити надійність та безпеку приміщення.
  5. Відсутність доступу для маломобільних груп населення: Важливо забезпечити належний доступ до суду для маломобільних груп населення, а також обладнати огороджений майданчик для заїзду спеціальних автомобілів для конвоювання.
  6. Значне використання палива: через дерев’яні віконні конструкції та двері відбувається втрата тепла; приміщення не утеплене.
  7. У попередніх роках на 75% проведено реконструкцію придбаного для Шаргородського районного суду Вінницької області приміщення. Зокрема: здійснено внутрішнє перепланування; встановлено металопластикові вікна, двері; перекрито дах; утеплено будівлю мінеральною ватою тощо.
  8. Збори суддів Шаргородського районного суду Вінницької області з огляду на воєнний стан звернулися до ДСА України та ВРП про виділення 50% суми (потреба складає понад 7 млн грн.) для проведення найнеобхідніших внутрішньооздоблювальних робіт, які зазначені в тендерній документації. Визначено роботи по благоустрою території, монтажні роботи щодо облаштування вентиляції, та інших видів товарів та робіт.

Проведення реконструкції  Шаргородського районного суду Вінницької області необхідно для забезпечення належних умов праці для працівників суду; ефективного забезпечення правосуддя громадянам та належних умов для відвідувачів суду.