flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Церемонія відкриття Навчального центру Служби судової охорони

15 вересня 2020, 17:05

15 вересня 2020 року в Територіальному управлінні Служби судової охорони у Вінницькій області відбувся урочистий захід, присвячений відкриттю Навчального центру Служби судової охорони.  Перший Навчальний центр буде готувати охоронців та охоронників для Служби судової охорони в Україні.

В урочистій церемонії взяли участь та виступили з вітальним словом почесні гості: Голова Служби судової охорони Валерій Бондар, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Ради суддів України Богдан Моніч, начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України Іван Балаклицький, Голова 7 апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, Голова Вінницького міського суду Вінницької області Ганна Гайду, Голова Вінницького апеляційного суду Сергій Медвецький, Голова Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Ковальчук.

Начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області Василь Білик також взяв участь в урочистому заході.

У ході заходу відбулося показове тактико-спеціальне заняття співробітників підрозділів охорони, швидкого реагування та особистої безпеки суддів територіальних управлінь Служби судової охорони.

Свій рівень володіння спецзасобами із виконанням тактичних дій і спеціальних прийомів демонстрували співробітники територіальних управлінь Служби судової охорони у м. Києві, Київській області та Хмельницькій області. Співробітники комендантського взводу Територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області демонстрували свої навички з перевірки на безпеку транспортного засобу особи, яка охороняється, перед виїздом на маршрут руху.

Піший супровід особи, яка охороняється, від автомобіля до місця призначення з виконанням прийомів захисту та прикриття демонстрували співробітники підрозділу особистої безпеки суддів Територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області.

Співробітники підрозділу швидкого реагування та особистої безпеки суддів територіального управління Служби судової охорони у м. Києві та Київській області демонстрували тактичні дії в разі виникнення реальної загрози особі, яка охороняється, та необхідності підсилення  співробітників наряду  особистої охорони суддів співробітниками підрозділу швидкого реагування.

Валерій Бондар ознайомив гостей із зразками однострою, екіпірування, спеціальних засобів підрозділів охорони, швидкого реагування та особистої охорони суддів, з технікою та засобами зв’язку та запросив гостей перерізати символічну стрічку.

Начальник Територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області Євгеній Прудиус ознайомив почесних гостей з навчально-матеріальною базою та класами Навчального центру.

На сьогодні у Навчальному центрі будуть проходити навчання 24 співробітника  Служби судової охорони з Вінницької, Дніпропетровської, Київської, Одеської, Рівненської, Харківської та Хмельницької областей і м. Києва.

Захід відбувся з дотриманням карантинних заходів щодо запобігання поширенню Covid -19 встановлених Урядом.