flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у засіданні робочої групи міжвідомчої ради

15 травня 2020, 15:19

14 травня 2020 року Міжвідомчою радою з питань сім’ї, гендерної рівності,  запобіганню домашнього насильства та протидії торгівлі людьми, до складу якої входять представники територіального управління, проведено засідання робочої групи. 

Учасниками та учасницями проаналізовано ситуацію щодо вчинення домашнього насильства у регіоні та обговорено подальші дії суб’єктів взаємодії щодо запобігання та протидії домашньому насильству, адже домашнє насильство - це уже не справа двох, це злочин. Також обговорювалися питання: щодо кількості зафіксованих звернень про вчинення домашнього насильства в області, надання безоплатної правової допомоги, діяльності мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або за ознакою статі, роботу притулку для жінок, які постраждали від домашнього насильства.

Робоча група розглядала питання щодо звернення у притулок жінок за місцем реєстрації в іншій області, про необхідність у розробці алгоритму дій у даних зверненнях та налагодженні співпраці з керівництвом областей, де не створені притулки. Також обговорено причини повернення судами матеріалів у справах про адміністративні правопорушення через неналежне оформлення.

 

Варто зазначити, що у провадженні місцевих загальних судів Вінницької області у 2019 році перебувало 5189 справ за статтею 173-2 КУпАП «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування». З них 1232 справи повернуто, в тому числі для належного оформлення - 931. Розглянуто 3801 справу, у результаті чого на 2801 особу накладено такі адміністративні стягнення: 2284- штраф (на суму 504 443 грн), 381-громадські роботи, 136- адміністративний арешт.

 

Домашнє насильство це поширена проблема в усьому світі серед усіх верств населення. Це може трапитись з кожним. Безоплатна та анонімна телефонна «Лінія довіри» 0 800 75 04 75.

Інформація, викладена за посиланнями, можливо, допоможе вам або вашим знайомим у вирішенні складної ситуації:

https://youtu.be/BY-J_RdPKw4

 https://youtu.be/FGT_twc00z0

https://youtu.be/AzSlJV0TmeA

 https://youtu.be/ITA3XDOtyPk

 https://youtu.be/RSrRtuz_htc