flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумкова нарада з керівниками апарату судів

03 березня 2023, 15:30

03 березня відбулась нарада з керівниками апарату місцевих загальних судів Вінницької області. На нараді обговорено підсумки роботи судів у 2022 році та перспективи 2023 року.

Розглянуто актуальні питання щодо переходу на обслуговування новим Інтернет-провайдером, бронювання військовозобов’язаних, нарахування та виплати заробітної плати в поточному бюджетному році, проходження платежів в умовах воєнного стану.

Зокрема, начальник управління Василь Білик проінформував учасників про найважливіші питання щодо формування фонду суддівської винагороди та фонду оплати праці працівників апарату судів, про рівень кошторисних призначень у 2023 році. Обговорено проблеми дефіциту кошторису та перспективи нарахування обов’язкових і стимулюючих виплат.

Про основні аспекти організаційного забезпечення діяльності судів у 2023 році доповів заступник начальника Олег Кислиця.

Головний бухгалтер Валерій Дем’яник інформував присутніх про стан фінансового забезпечення місцевих загальних судів області у 2022 та 2023 роках.

Про стан забезпечення судів необхідними для здійснення правосуддя матеріально-технічними засобами повідомила завідувач сектору Олена Коваль.

Новий порядок бронювання військовозобов’язаних, питання організації роботи з кадрами, питання декларування доходів державних службовців обговорено під час виступу завідувача сектору Олега Рудика.

Питання формування звітності та організації роботи судів стали предметом доповіді завідувача сектору Ніни Колодько. З керівниками апарату судів обговорено також причини звернень громадян до територіального управління та питання, що найбільше цікавили запитувачів публічної інформації.

У 2023 році територіальним управлінням забезпечено укладення договору з ПП «Радіонет» на постачання послуг мережі Інтернет для усіх місцевих загальних судів області. У лютому усі суди перейшли на обслуговування новою компанією захищеним каналом Інтернетзв’язку. Про це та про заходи інформаційної безпеки в судах доповів інженер ДП «Інформаційні судові системи» Костянтин Кривка.

Також на нараду був запрошений в.о. начальника Територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області Сергій Сокиран, який інформував про роботу із забезпечення охорони приміщень судів у період правового режиму воєнного стану

По завершенню наради Василь Білик подякував керівникам та працівникам апарату судів за сумлінну працю та вірність присязі державного службовця.