flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засідання круглого столу

24 січня 2022, 10:38

          20 січня 2022 року о 10.30 год. у Головному Управлінні Національної Поліції у Вінницькій області (м. Вінниця вул. Театральна, 10) було проведено засідання круглого столу на тему належного забезпечення конвоювання та тримання в судах обвинувачених (підсудних), засуджених за вимогою судів.

           У засіданні круглого столу взяли участь: заступник начальника ГУ НП у Вінницькій області — Ігор Волокітенко, начальник відділу охорони публічного порядку управління превентивної діяльності ГУ НП у Вінницькій області — Володимир Федоришин, заступник начальника ТУ ДСА України в Вінницькій області — Олег Кислиця, завідувач сектору з питань управління об’єктами державного майна — Олена Ліфвірова.

           На засіданні обговорювалися питання мінімізації ризиків під час конвоювання та тримання в судах обвинувачених (підсудних), засуджених за вимогою судів.

           В ході круглого столу заступник начальника ГУ НП у Вінницькій області Ігор Волокітенко відзначив  рівень обладнання інженерно-технічними засобами охорони в судах, наявність уразливих місць, а також заходи, які необхідно вжити для вдосконалення технічного укріплення приміщень судів.

            В свою чергу заступник начальника ТУ ДСА Олег Кислиця повідомив про реорганізацію в судовій системі, яка відповідно до пункту 3-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» має відбутися до 1 січня 2023 року. Робота над новою мережею окружних судів, які мають замінити наявні районні, міськрайонні, міські та районні у містах (крім Києва), триває. А тому, запропонував звернути увагу на забезпечення належного конвоювання в першу чергу в судах, які мають набути статусу окружних. Разом з тим, зазначив про необхідність вжиття заходів для створення належних умов конвоювання  в приміщеннях Калинівського та Вінницького районних судів.

          У результаті засідання прийнято рішення про взяття під особливий контроль питань належного забезпечення конвоювання та тримання в судах обвинувачених (підсудних), засуджених за вимогою судів та, в межах фінансування, вживати відповідних заходів у даному напрямку.