flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча зустріч з представником Уповноваженого ВРУ з прав людини

21 січня 2022, 14:23

20 січня відбулася робоча зустріч начальника територіального управління Василя Білика з представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в центральних областях Валерієм Ольховим.

Під час зустрічі обговорено результати спільної діяльності у 2021 році та перспективи співпраці у 2022 році задля забезпечення дотримання прав і свобод людини і громадянина, проголошених Конституцією України та законами України.

 

Зокрема, у 2021 році відповідно до статей 13, 19-1 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», моніторинговою групою Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини були складені звіти за результатами моніторингового візиту до окремих місцевих загальних судів Вінницької області. Моніторинговою групою територіальному управлінню надано рекомендації щодо створення належних умов для участі в судових засіданнях маломобільних груп населення, підсудних, які перебувають під вартою, та відвідувачів суду.

Територіальним управлінням та керівниками апарату відповідних судів забезпечено оперативне реагування на виявлені моніторинговою групою порушення та в межах фінансових можливостей виявлені порушення усунуто.

Територіальним управлінням узагальнено звіти моніторингової групи та доведено до відома усіх місцевих загальних судів області перелік порушень, виявлених в ході моніторингового візитів.

 

Відповідно до статті 101 Конституції України парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина здійснює Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Детальніше - за посиланням https://www.ombudsman.gov.ua/uk/about