flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міністерство фінансів України погодило збільшення планових показників судів за спецфондом державного бюджету

31 грудня 2021, 11:11

Міністерство фінансів України погодило збільшення планових показників судів за спецфондом державного бюджету.

 

Як відомо, т.в.о. голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков звертався з поданням до Мінфіну щодо розподілу понадпланових надходжень до спеціального фонду державного бюджету від сплати судового збору, запропонувавши спрямувати 173 475,6 тис. грн на задоволення потреби судів у видатках споживання, з яких 102,5 млн грн на оплату праці працівників апарату місцевих загальних судів з метою забезпечення виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань

 

29 грудня 2021 року за сприяння голови Ради суддів України Богдана Моніча та активної позиції керівництва ДСА України Міністерством фінансів України на оплату праці місцевим загальним судам погоджено 102 551,8 тис. гривень.

 

З метою забезпечення розподілу бюджетних коштів для виплати заробітної плати працівникам апарату судів кошти в сумі 102 551,8 тис. грн спрямовані на оплату праці працівників апарату місцевих загальних судів з метою забезпечення виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

 

Відтак, рівень заробітної плати працівників апарату місцевих загальних судів буде підвищено до 12,3 тис. грн, при цьому рівень стимулюючих виплат в місцевих загальних судах складатиме не менше 38,3 % від посадового окладу.

 

Територіальним управлінням оперативно опрацьовано фінансові документи, в результаті чого працівники апарату місцевих загальних судів Вінницької області 30 грудня отримали заробітну плату. Фонд оплати праці у грудні дозволив встановити надбавки за інтенсивність праці державним службовцям та помічникам суддів у розмірі 110% посадового окладу, службовцям та робітникам – 49%. Розмір премії державним службовцям, помічникам суддів та службовцям становить 22,4% посадового окладу, робітникам – 200%.

Крім цього, усі працівники апарату місцевих загальних судів області отримали матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує розмір середньомісячної заробітної плати.