flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано делегатів на XІХ позачерговий з’їзд суддів України

10 грудня 2021, 15:53

10 грудня у приміщенні Вінницького апеляційного суду відбулися Спільні збори суддів місцевих загальних судів Вінницької області.

 

Перед відкриттям Спільних зборів голова Організаційного комітету з підготовки і проведення спільних зборів суддів місцевих загальних судів Вінницької області Руслан Хмель запросив до виступу начальника територіального управління Василя Білика.

У своєму виступі Василь Білик довів до відома присутніх інформацію щодо стану фінансування судів області у 2021 році та проблем, що виникли у поточному році з фінансуванням видатків на заробітну плату суддів та працівників апарату суду.

На запитання суддів щодо забезпечення мантіями нового зразка Василь Білик запевнив, що територіальним управлінням вживаються усі можливі заходи щоб максимально забезпечити суддів новими мантіями. Після проведених з ДСА України консультацій щодо виділення додаткових фінансових ресурсів було розпочато процедуру відкритих торгів для забезпечення усіх суддів місцевих загальних судів області мантіями нового зразка. Оскільки через відсутність учасників процедура не відбулась, територіальним управлінням оперативно розпочато  нову спрощену процедуру для придбання меншої кількості мантій, а саме 65 одиниць, для забезпечення суддів тих судів, де мають мантії нового зразка новопризначені судді. Начальник управління висловив сподівання, що до кінця року це питання буде вирішене, а інші судді отримають мантії у новому бюджетному періоді.

 

На Спільних зборах були присутні 27 з 29 делегатів – суддів місцевих загальних судів Вінницької області. Вони таємним голосуванням обрали делегатів на XІХ позачерговий з’їзд суддів України.

Рішенням Ради суддів України від 04 листопада 2021 року № 49 визначено, що XІХ позачерговий з’їзд суддів України буде проведено 22 – 23 грудня 2021 року, та визначено розрахунок кількості делегатів від місцевих загальних судів Вінницької області -7 делегатів.

 

На XІХ позачерговому з’їзді суддів місцеві загальні суди Вінниччини представлять делегати:

 

№ з/п

П.І.Б. делегата на

з’їзд суддів України

Назва суду, в якому працює делегат

1

Бойко Валерій Михайлович

Вінницький міський суд Вінницької області

2

Гаврилюк Тетяна Володимирівна

Ямпільський районний суд Вінницької області

3

Корнієнко Олександр Миколайович

Ладижинський міський суд Вінницької області

4

Саламаха Олександр Володимирович

Тульчинський районний суд Вінницької області

5

Салдан Юлія Олександрівна

Барський районний суд Вінницької області

6

Слісарчук Олександр Миколайович

Оратівський районний суд Вінницької області

7

Хмель Руслан Валентинович

Бершадський районний суд Вінницької області