flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суди Вінницької області забезпечені теплом!

24 листопада 2021, 09:43

     Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області здійснює організаційне забезпечення діяльності 29 місцевих загальних судів регіону. Не простим в цьому бюджетному періоді видалося питання щодо забезпечення судів енергоносіями для опалення приміщень. Проте, територіальному управлінню вдалося подолати організаційно-бюрократичні труднощі, і, як результат, усі місцеві загальні суди забезпечені теплом.

За результатами «переговорної процедури», відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі», та через «прямі» угоди укладено договори на постачання теплової енергії до Вінницького та Ладижинського міських судів, Вінницького, Могилів-Подільського, Козятинського районних судів.

Проведено «переговорну процедуру» та укладено угоду на закупівлю електричної енергії для Мурованокуриловецького суду, який опалюється електрокотлом.

Двічі проводилися тендерні процедури «відкритих торгів» для забезпечення окремих місцевих загальних судів (Бершадського, Крижопільського, Піщанського, Чернівецького, Чечельницького, Ямпільського) дровами та вугіллям. Однак, через відсутність тендерних пропозицій торги не відбувалися. Лише після чергового проведення «переговорних процедур» та «прямих» угод вдалося придбати вугілля та дрова для вищезазначених судів. Наразі вугілля та дрова за замовленням керівників апарату судів доставляються в суди.

Двічі проводилися тендерні процедури «відкритих торгів» для забезпечення 17 місцевих загальних судів газом для опалення приміщень. Жоден із учасників ринку природнього газу на торги не вийшов. А відтак, територіальне управління в інтересах судів потрапило на платформу «постачальника останньої надії» і суди було забезпечено газом. Станом на 22 листопада 2021 року через «переговорну процедуру» укладено договір на постачання природнього газу судам регіону за ціною 16, 55 грн. за м. куб.  з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг». Дана угода діятиме до грудня 2022 року.

Окрім здійснення публічних закупівель територіальним управлінням спільно з судами реалізовано цілу низку заходів з підготовки судів до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 бюджетних років. Серед яких: навчання з питань техніки безпеки та електробезпеки; навчання кочегарів; повірка котлів, систем опалення, димо - вентиляційних каналів; встановлення лічильників газу з дистанційною передачею даних; перезарядка вогнегасників; поточний ремонт систем опалення із заміною запірної арматури та насосного обладнання тощо.

Завдячуючи Державній судовій адміністрації України в частині додаткового виділення фінансових ресурсів,  активній позиції працівників управління та при належній координації роботи керівників апарату судів, одне із численних функціональних завдань вирішено – всі місцеві загальні суди Вінницької області мають теплопостачання, а відтак, забезпечено можливість реалізації конституційного права на захист прав і свобод судом.

 

             Заступник начальника управління                                                                                                                                                      Олег КИСЛИЦЯ