flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

25 листопада 2020, 15:59

В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та з метою підвищення обізнаності населення щодо запобігання та протидії домашньому насильству Вінницькою облдержадміністрацією розроблено План заходів з підготовки та проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», відповідно до якого проведено флешмоб «Не мовчи! Ми допоможемо!».

З нагоди відкриття акції будівлю обласної державної адміністрації підсвічено у помаранчевий колір та проведено прес-брифінг за участю першого заступника голови обласної державної адміністрації Наталії Заболотної.

Від Територіального управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області у перс-брифінгу взяла участь завідувач сектору Ніна Колодько, яка ознайомила учасників акції з інформацією про стан надходження та розгляду судами справ (кримінальних проваджень та справ про адміністративні правопорушення), пов’язаних з домашнім насильством.

 

Щорічна акція «16 днів проти насильства» ініційована у 1991 році Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства. Україна приєдналася до акції «16 днів проти насильства» з 2001 року. Метою цієї кампанії є привернення уваги громадськості до проблеми гендерно зумовленого насильства.

З 25 листопада по 10 грудня тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

 

У цей шістнадцятиденний період входять такі важливі для демократичної спільноти дати:

25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок,

10 грудня – Міжнародний день прав людини,

1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом,

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством,

3 грудня – Міжнародний день інвалідів,

5 грудня – Міжнародний день волонтера, 

6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.

 

Корисна інформація у відео за посиланнями:

https://youtu.be/8l_rKUBisho

https://youtu.be/AN3h02PifbE

https://youtu.be/l_cZCASQ6fM

https://youtu.be/28mW7HhSE7Y