flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд оперативності розгляду матеріалів кримінального провадження за 9 місяців 2013 року

 

ОГЛЯД ОПЕРАТИВНОСТІ РОЗГЛЯДУ МАТЕРІАЛІВ
КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ
ЗА 9 місяців 2013 РОКУ
 
Впродовж 9 місяців 2013 року в провадженні місцевих загальних судів Вінницької області перебувало 3764 матеріали кримінального провадження, а також 1385 кримінальних справ, що розглядаються судами за нормами Кримінально-процесуального кодексу в редакції 1960 року.
За три квартали 2013 року було розглянуто 2663 матеріали кримінального провадження та 954 кримінальні справи. Залишок нерозглянутих матеріалів кримінального провадження станом на 30 вересня 2013 року становить 1101 матеріал, кримінальних справ – 431. Зупинено провадженням 43 матеріали та 116 кримінальних справ. Не розглянуто понад 6 місяців до 1 року 68 матеріалів кримінального провадження та 91 кримінальну справу; понад 1 рік до 2 років не розглянуто 87 кримінальних справ, та понад 2 роки – 39 кримінальних справ.
В 908 матеріалах кримінального провадження, розгляд яких відкладався, частіше за все причиною відкладення були інші підстави –539 фактів відкладення, а також неприбуття обвинуваченого – 531 факт відкладення, що становить відповідно 30% та 29% від загальної кількості причин відкладення розгляду матеріалів. Також значну частку відкладень становлять відкладення через неприбуття свідків, потерпілих – 347 фактів, дана причина відкладення становить 21% від загальної кількості причин відкладення розгляду матеріалів кримінального провадження. З причин неявки захисника та прокурора було зафіксовано відповідно 115 та 84 факти відкладення матеріалів кримінального провадження, що становить 7% та %5 від загальної кількості причин відкладення розгляду матеріалів. 60 фактів відкладення розгляду матеріалів кримінального провадження за 3 квартали 2013 року спричинили нездійснення доставки до суду обвинуваченого, який тримається під вартою – 3% від загальної кількості причин відкладення розгляду матеріалів. В зв’язку з неприбуттям інших учасників кримінального провадження розгляд матеріалів було відкладено 33 рази – 2% від загальної кількості причин відкладення розгляду матеріалів кримінального провадження. 13 разів причиною відкладення матеріалів кримінального провадження ставала зміна обвинувачення – 1% від загальної кількості причин відкладення розгляду матеріалів.
Для своєчасного розгляду матеріалів кримінального провадження судами було вжито наступні заходи: застосування судом приводу обвинуваченого – 227 матеріалів кримінального провадження (з них кількість матеріалів у яких не виконано привід, становить 81 матеріал); застосування судом приводу свідка – 128 матеріалів (з них кількість матеріалів у яких не виконано привід, становить 40 матеріалів). В 15 матеріалах кримінального провадження на осіб було накладено грошове стягнення, в 29 – змінено обвинуваченому запобіжний захід на взяття під варту, в 7 матеріалах вжито інших заходів. Також, Чернівецьким районним судом Вінницької області було порушено питання про відповідальність прокурора або адвоката, які не прибули у судове засідання, відповідно до ст. 324 КПК України. 
 
 
 
Головний спеціаліст сектору
організаційного забезпечення діяльності
судів, судової статистики та

інформаційних технологій                                                    Ірина ВОЛОЩУК