flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт про роботу відділу кадрової роботи, забезпечення діяльності кваліфікаційних комісій та органів суддівського самоврядування за перше півріччя 2010 року

 

У розробленому плані заходів щодо роботи з кадрами на перше півріччя 2010 року передбачено вирішення ряду питань щодо дотримання правових засад проходження державної служби, поліпшення якісного складу державних службовців управління, працівників апарату та суддів загальних місцевих судів Вінницької області і роботи з кадровим резервом.
Працівниками відділу вживались практичні заходи щодо вдосконалення роботи з кадрами, надання цій важливій ділянці системного і планового характеру, формування стабільного корпусу кваліфікованих спеціалістів, здатних зосередити зусилля на вирішення ключових, найбільш актуальних питань.
У планах щодо роботи з кадрами на 1-ше півріччя 2010 року передбачено вирішення ряду питань щодо дотримання правових засад проходження державної служби, поліпшення якісного складу державних службовців управління, працівників апарату та суддів загальних місцевих судів Вінницької області і роботи з кадровим резервом.
Працівниками відділу протягом півріччя вживались практичні заходи щодо поліпшення якісного складу державних службовців управління та місцевих судів Вінницької області.
Так, працівниками відділу проаналізовано, що в ТУ ДСА у Вінницькій області станом на 01.07.2010р. працює 20 державних службовців (одна посада державного службовця вакантна), з яких 11 жінок та 9 чоловіків. З числа працівників управління 20 осіб мають повну вищу освіту (рівень спеціаліста та магістра). Троє осіб мають ступінь Магістра державного управління.
За стажем державної служби в управлінні 8 осіб мають стаж більше 10 років.
Протягом 1-го півріччя 2010 рокуз територіального управління звільнилося три працівники – Климчук М.Ю., Дернова В.В. та Романчук Р.В.
 
Станом на 01.07.2010р.в загальних місцевих судах 951 штатних посад, з яких: 176 посади судді; 637 державних службовців; 65 службовців; 73 інших працівників.
Відповідно до плану роботи за 1-ше півріччя 2010 рокубуло підготовлено всі необхідні звіти з питань кадрової роботи. 
Працівниками відділу протягом першого півріччярозміщено 4 інформацій з питань кадрової роботи в газетах «Вінниччина» та __ заміток в мережі Інтернет на «Судовому порталі».
Працівниками відділу організовано проведення декларування своїх доходів суддями та державними службовцями територіального управління і місцевих судів області.
У лютому місяці 2010 року організовано проведення щорічної оцінки державних службовців територіального управління та загальних місцевих судів. Відповідно до результатів проведеної щорічної оцінки працівників ТУ ДСА 5 працівників отримали високий рівень знань, 5-є працівників – добрий та 1 – задовільний.
Працівниками відділу вжито заходів щодо організації та проведення конференції суддів в січні місяці. Та 17 червня 2010 року організовано проведення засідання конкурсної комісії з метою зайняття 3-х вакантних посад державних службовців управління.
Під контролем знаходилось вирішення питань щодо підвищення кваліфікації суддів та працівників апарату місцевих судів Вінницької області. Протягом 1-го півріччя 2010 року 7 судів та 76 працівників апарату загальних місцевих судів Вінницької області підвищили кваліфікацію на семінарах, які були організовані Академією суддів України, Проектом USAID «Україна: верховенство права» Американського Агентства з Міжнародного Розвитку США та ТУ ДСА у Вінницькій області.
Проводилась робота щодо підготовки матеріалів на призначення суддів вперше, на безстрокове обрання, на призначення на адміністративну посаду.
Згідно штатного розпису у Вінницькій області нараховується 176 штатних посади судді. Станом на 01.07.2010 року в області працює 168 суддів (8 вакансій).
Суддів, які призначені вперше в межах п’ятирічного терміну в загальних місцевих судах нараховується 41 чоловік та 127 суддів обрано безстроково. Станом на 01.07.2010р. у 4 суддів закінчились повноваження. Ці судді чекають безстрокового обрання. Із числа суддів 121 чоловіків та 47 жінок.
На призначення суддів вперше підготовлено та надіслано до ДСА України 6 пакетів документів (Ковальський О.В., Саблук С.А., Губко В.І., Швидкий О.В., Щерба Н.Л., Борисюк І.Є.);
на переведення суддів – 1 пакет документів (Клапоущак С.Ю.);
на безстрокове обрання суддів підготовлено та направлено до ДСА України – 5 пакетів документів (Карнаух А.П., Спринчук В.В., Цибульський О.Є., Сало Т.Б., Кіосак Н.О.);
на призначення на адміністративну посаду – 0;
на призначення щомісячного грошового утримання – 0;
на звільнення у відставку – 1 пакет документів (Панасюк Б.Г.). Підготовлені документи ще на 3 осіб (Боднарук М.Ф., Котовський І.В., Вельгус В.О.).
На адресу ДСА України в загальному підготовлено та направлено 13 пакетів документів, на кваліфікаційну комісію суддів загальних судів Житомирського апеляційного округу сформовано та направлено 24 пакетів документів кандидатів на посаду судді, 15 пакетів документів суддів для присвоєння чергового кваліфікаційного класу судді та 4 пакета документів на звільнення суддів. В загальному відділом підготовлено 43 пакета документів.
Проведено роботу щодо оновлення кадрового резерву на заміщення вакантних посад суддів загальних місцевих судів Вінницької області відповідно до затвердженого положення, в якому станом на 24.06.2010р. перебуває 25 осіб.
Відділом проводилась робота щодо добору кандидатів на навчання на факультети підготовки професійних суддів та інші навчальні заклади. Так, на факультет підготовки професійних суддів національної юридичної академії України ім. Я.Мудрого станом на 01.07.2010р. направлено 3 особи, до Інституту підготовки професійних суддів Одеської національної юридичної академії направлено 1 особу.
Протягом півріччя працівниками відділу було здійснено 6 перевірок загальних  місцевих судів (Теплицький, Тростянецький, Погребищенський, Томашпільський та Бершадський районі суди та Хмільницький міськрайонний суд). Хмільницький міськрайонний суд перевірено спільно з територіальним управлінням Головного управління державної служби України у Вінницькій області (на виконання Рішення Ради суддів України від 23.05.2008 року №85 та Рішення колегії Державної судової адміністрації України від 19.12.2008 року №5/6/1). Також позапланово перевірено та надано допомогу Замостянському районному суді м. Вінниці.
Сформовано та затверджено графіки відпусток працівників територіального управління на 2010 рік.
Працівниками відділу взято участь в організації проведення конференції суддів в 2010 році та взято участь в засіданнях Ради суддів судів загальної юрисдикції Вінницької області.
Проведено роботу щодо підтримки в контрольному стані інформації про суддів загальних місцевих судів Вінницької області, що містить Єдина інформаційна система обліку суддівських кадрів у мережі Інтернет. Також проведено наповнення інформацією щодо державних службовців локальну систему „Картка”, яка розроблена та затверджена відповідно до Указу Президента України від 10.11.1995р. №1035/95.
Працівниками відділу підготовлено 176 наказів з кадрових питань та 26 наказів з основної діяльності.
 
 
Начальник відділу кадрової роботи,
забезпечення діяльності кваліфікаційних
комісій та органів суддівського самоврядування                             Олег РУДИК