flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Історія створення Територіального управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області

11 червня 2018, 16:10

Відповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 15 вересня 2002 року № 3 було створено Управління державної судової адміністрації у Вінницькій області. Свою діяльність територіальне управління розпочало на підставі Тимчасового положення про управління державної судової адміністрації у Вінницькій області, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 26 листопада 2002 року № 5. Дане Тимчасове положення діяло до 2004 року.

16 листопада 2004 року наказом Державної судової адміністрації України № 205/04 затверджено Положення про територіальні управління державної судової адміністрації.

Наразі Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області продовжує свою діяльність на підставі Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та Положення про Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області, затвердженого Головою Державної судової адміністрації України 25 вересня 2015 року.

На території Вінниччини функціонують 29 місцевих загальних судів (176 штатних посад суддів та 769 працівників апарату суду), господарський суд (12 суддів та 70 працівників апарату суду), окружний адміністративний суд (23 суддів та 92 працівника апарату суду), апеляційний загальний та апеляційний адміністративні суди.

 

З першого дня створення й донині Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області очолює Білик Василь Вікторович – кандидат юридичних наук, Заслужений юрист України, член колегії Державної судової адміністрації України.

БІЛИК ВАСИЛЬ ВІКТОРОВИЧ, 1965 року народження, громадянин України, освіта вища, у 1991 році закінчив Українську юридичну академію ім. Ф.Е. Дзержинського, у 1994 році закінчив Інститут державного управління та самоврядування при Кабінеті Міністрів України, у 2010 році закінчив аспірантуру Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук.

Білик В.В. працював в органах прокуратури Вінницької області з 1991 по 1992 рік на посадах помічника прокурора Ленінського району міста Вінниці, помічника прокурора міста Вінниці. З 1992 по 2002 рік працював на керівних посадах в апараті Вінницької обласної державної адміністрації.

З 26 листопада 2002 року по теперішній час працює на посаді начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області.

У вересні 2010 року Білик В.В. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук.

Неодноразово заохочувався різними нагородами Державної судової адміністрації України, Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради.

За вагомий особистий внесок у підвищення ефективності діяльності судової влади, високе почуття громадянського обов’язку, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Білик В.В. 23 червня 2004 року нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Відповідно до розпорядження Голови Верховної Ради України від 11 травня 2010 року № 309 за вагомий внесок у розбудову України як правової держави, забезпечення прав і свобод громадян при здійсненні судочинства, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм нагороджений Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед українським народом».

У 2006 році Білику В.В. Указом Президента України від 20 січня 2006 року №34/2006 присвоєно почесне звання “Заслужений юрист України”.

Відповідно до Указу Президента України від 15 грудня 2015 року №703/2015 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників суду», за значний особистий внесок у розбудову правової держави, розвиток вітчизняної судової системи, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Білика Василя Вікторовича нагороджено орденом "За заслуги" III ступеня.