flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРПС «Соціальний прогрес» інформує про поїздку Волинським краєм

Довгоочікувана поїздка, яка відкриває нам красу Волинського краю. Починається наша подорож з міста Клевань, яке раптово отримало всеукраїнську і світову популярність завдяки дивовижному відрізку залізниці, оточеному деревами. Тунель кохання став популярним зовсім недавно, адже ще кілька років тому практично ніхто про нього нічого не чув. Зараз його по праву називають найромантичнішим місцем в Україні. Цей зелений тунель в формі ідеальної по пропорціям арки, створений заростями дерев і кущів, які сплелися між собою.

    Місто, де сучасність тісно переплітається з історією, а факти з легендами і міськими бувальщинами - це Луцьк. Нинішній вигляд міста був сформований тисячолітньою історією, десятками народів, що проживають тут, сотнями господарів і мільйонами жителів міста. Сучасний Луцьк - наслідок як еволюції міського простору, так і різких несподіваних поворотів долі. Луцьк - мала батьківщина багатьох відомих українців. Серед наших сучасників це футболіст Анатолій Тимощук, письменники Оксана Забужко, Юрій Покальчук, Василь Слапчук, співаки Василь Зінкевич, Сашко Положинський, режисер Олесь Санін, російський артист Олександр Сєров і багато інших.

            Луцький замок в Інтернет-голосуванні посів перше місце у Всеукраїнському конкурсі "Сім чудес України: замки, палаци, фортеці". Історія замку налічує близько шістсот років - ще в 1340-1384 роках великий литовський князь Любарт почав будівництво цієї фортеці. Однак, повністю задум був втілений лише в 1430-1452 рр. За часів правління князя Свидригайла. Незважаючи на те, що будівництво здійснювалося за єдиним задумом, навіть сьогодні можна простежити як готика змінюється пануючим в той час в Європі ренесансом. Крім замку оглянемо Кафедральний костел св. Петра і Павла, підземелля Луцька, Будинок родини Косачів, Лютеранську кірху, Будинок скульптора Миколи Голованя, головну синагогу, Свято-Троїцький кафедральний собор тощо.

            Замок князів Острозьких XVI ст. у Дубному - один з найстаріший замків України, досі несе в собі риси середньовіччя (суворі стіни підземель зі склепіннями) парадного стилю (прикрашені ліпленням пишні палаци і такі ж зали). Дубенський замок ніколи не був узятий приступом оскільки був міцно укріплений 73 гарматами і природою  річкою Іквою з її багатокілометровими заплавами. Зараз Дубенський замок є окрасою краю і одним з семи чудес України.

     Недалеко від села Тараканів Дубенського району, в мальовничій місцевості над Іквою, в лісі, на пагорбі, збереглися руїни форту, який ще іноді називають Нова Дубенська фортеця. Тараканівський форт - зразок військово-інженерного мистецтва російської фортифікаційної школи кінця XIX століття. Зовсім поруч шумить автомобілями траса Львів-Київ, а тут - царство ХХ століття.

У вартість включено:

- проїзд автобусом;

- екскурсії за програмою;

- супровід групи;

- страхування;

Додатково оплачуються:

- вхідні квитки в об'єкти відвідування;

- харчування;

- власні витрати.

ПРОГРАМА ПОЇЗДКИ

21 травня

02:00 – виїзд з Вінниці;

07:00 – прибуття у містечко Клевань, відвідування Тунелю кохання;

08:00 - виїзд в м. Луцьк;

09:30 - екскурсія по Луцьку, замок Любарта, обід;

14:00 - виїзд в напрямку Дубно;

15:00 - екскурсія Дубенським замком;

17:00 - екскурсія Тараканівський форт;

19:00 - виїзд  до Вінниці;

00:00 - приблизний час прибуття до Вінниці.

Для членів ВРПС «Соціальний прогрес» вартість даної поїздки буде частково компенсована.

Повідомити про участь у поїздці до 18 травня 2016 року.

Довідки за тел. 68-33-75