flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вербна неділя у Почаєві і не тільки…

31 березня 2016, 14:37

 

Довгоочікувана поїздка, яка відкриває нам красу Волинського краю.

Починається наша подорож з міста Клевань, яке раптово отримало всеукраїнську і світову популярність завдяки дивовижному відрізку залізниці, оточеному деревами. Тунель кохання в Рівненській став популярним зовсім недавно, адже ще кілька років тому практично ніхто про нього нічого не чув. Зараз його по праву називають найромантичнішим місцем в Україні.

     Місто, де сучасність тісно переплітається з історією, а факти з легендами і міськими бувальщинами - це Луцьк. Луцьк - мала батьківщина багатьох відомих українців. Серед наших сучасників це футболіст Анатолій Тимощук, письменники Оксана Забужко, Юрій Покальчук, Василь Слапчук, співаки Василь Зінкевич, Сашко Положинський, режисер Олесь Санін, російський артист Олександр Сєров і багато інших. Мало кому відомо, що в Луцьку народилася принцеса Сіаму (нині Таїланд) на Пхітсанулок. В Україні дівчину знали під ім'ям Катерина Десницкая. Екзотичне ім'я вона отримала вже після офіційного визнання на батьківщині чоловіка - таїландця. Луцький замок в Інтернет - голосуванні посів перше місце у Всеукраїнському конкурсі "Сім чудес України: замки, палаци, фортеці". Крім замку оглянемо Кафедральний костел св. Петра і Павла, підземелля Луцька, Будинок родини Косачів, Лютеранську кірху, Будинок скульптора Миколи Голованя, головну синагогу, Свято-Троїцький кафедральний собор, тощо.

     Замок князів Острозьких XVI в. в Дубно - один з найстаріший замків України, до цього часу несе в собі риси середньовіччя. Дубенський замок ніколи не був узятий приступом оскільки був міцно укріплений 73 гарматами і природою - річкою Іквою з її багатокілометровими заплавами. Зараз Дубенський замок є окрасою краю і одним з семи чудес замки України.

     Недалеко розташований Кременець - одне з найстаріших міст України.

     Почаївська Свято-Успенська лавра - духовна скарбниця українського народу, якій протягом кількох століть поклоняється весь світ. Це найбільша православна святиня Волині й друга, після Києво-Печерської лаври в Україні. Її історія налічує сім з половиною віків. Зараз на території Лаври діють сім церков: Успенський та Троїцький собори, Печерна, Антонієвська, Похвальна, Варваринська і Різдво-Богородицька церква.

     Замок в м. Збараж - один з небагатьох замків, що зберігся в чудовому стані. Ця фортеця знаходиться трохи осторонь від центру міста, в парку, на так званій Замковій горі. Замок реставрований, в ньому діє музей - з великою кількістю залів та цікавою експозицією. Одні скульптурні роботи з дерева на тему козацтва авторства Володимира Лупійчука чого варті.

     Вишневецький палац - поєднання пізнього бароко і класицизму. Оноре де Бальзак, який відвідав Вишнівець у 1848 році, назвав палац і парк «малим Версалем».

ПРОГРАМА ПОЇЗДКИ:

23 квітня

02:00 – Виїзд з Вінниці.

07:00 – м. Клевань (екскурсія Тунелем кохання).

08:00 - Виїзд в м. Луцьк.

09:30 - Екскурсія по Луцьку, обід.

15:00 - Екскурсія Дубенським замком.

17:00 - Екскурсія Тараканівським фортом.

19:00 - Виїзд в м. Кременець.

19:30 - Поселення в готель, вечеря, вільний час.

24 квітня

08:00 - Сніданок, виселення з готелю.

08:30 - Екскурсія по території Почаївської Лаври.

09:30 - Вільний час на території Почаївської Лаври.

11:00 - 13.00 - Святодухівський скит.

13.00 – Обід.

14:00 - екскурсія по м. Кременець.

16:30 - Екскурсія по Вишневецькому палаці.

18:30 - Екскурсія по Збаразькому замку.

20:00 - виїзд у Вінницю.

01:00 - орієнтовне прибуття у Вінницю.

ВАРТІСТЬ:

При оплаті до 04 квітня - 625 грн, з 04 квітня - 650 грн.

Додаткові витрати:

·         вхідні квитки в об'єкти відвідування;

·          харчування;

Для членів ВРПС «Соціальний прогрес» вартість даної поїздки буде частково компенсована.

Повідомити про участь у поїздці до 08 квітня 2016 року.

Довідки за тел. 68-33-75