flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо відшкодування витрат на відрядження

Фізичні особи, які виконують роботи за цивільно-правовими договорами, не можуть бути направлені у відрядження за розпорядженням керівника установи на певний строк до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи.

Особи, які виконують роботи за цивільно-правовими договорами, перебувають з установою у цивільно-правових, а не в трудових відносинах та не є працівниками установи. Поїздка особи, що виконує роботи за цивільно-правовим договорам, до іншого населеного пункту відповідно до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 13 березня 1998 року № 59, відрядженням не вважається а отже такій особі не можуть відшкодовуватися добові витрати,  витрати за проїзд та проживання.

У разі,  якщо поїздка такої особи до іншого населеного пункту для виконання завдання керівника відбулась, витрати на поїздку проводяться за рахунок винагороди, яка виплачуватиметься за умовами цивільно-правового договору, з відповідним їх оподаткуванням.