flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо відшкодування витрат при втраті чи пошкодженні проїзного документа

Відповідно до пункту 12 Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України 13.03.1998 № 59, витрати на відрядження відшкодовуються лише за наявності документів в оригіналі, що засвідчують вартість цих витрат, зокрема витрати на проїзд (у тому числі перевезення багажу, бронювання транспортних квитків) до місця відрядження і назад відшкодовуються на підставі транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій).

Згідно з пунктом 23 постанови Кабінету Міністрів України № 252 від 19.03.1997 року «Про порядок обслуговування громадян залізничним транспортом» проїзні та перевізні   документи з виправленнями, додатковими написами, зробленими особами, до компетенції яких це не належить, а також підроблені вважаються недійсними. Пошкоджені проїзні    документ (склеєний, підмочений, обгорілий, розірваний тощо) поновлюються суб'єктом господарювання, який його продав, у разі збереження на проїзному документі інформації  в  обсязі, достатньому для його ідентифікації. Загублені чи викрадені проїзні та перевізні  документи  не поновлюються. Отже, працівник, який скористався залізничним транспортом але втратив квиток, не зможе його відновити.

Витрати, понесені у зв'язку з відрядженням, що не підтверджені відповідними документами (крім добових витрат), працівникові не відшкодовуються.